perjantai 24. helmikuuta 2012

Maaliskuun ravitarjonta

Ahkeroitu on ravipuolellakin. Tein helmikuun kutsuista tulokset ja julkaisin uudet kutsut. Luvassa on viisi ravipäivää lämminverisille. Rajattomat ravit, jotta kaikki hevoset pääsevät varmasi juoksemaan. Huhtikuun puolella tallilla juostaan jälleen suurkilpailuiden merkeissä, kun Olympia, sekä MiniOlympian finaalit juostaan tallillamme.  Tervetuloa siis osallistumaan maaliskuun raveihin!


Ratsujen tilannepäivitystä

Ratsut ovat kilpailleet ahkerasti estekilpailuissa ja alkaa olla melkein kaikki vanhemmat hevoset jo laatisvalmiita sillä puolella. Vielä täytyisi muutamalle hevoselle saada enemmän jälkeläisnäyttöä, jotta lähdetään hakemaan laatuarvostelupalkintoa.

Siru ja Viasko kävivät ERL-laatuarvostelussa tammikuussa. Molemmille tuli palkinnoksi kolmonen. Mielestäni pienoinen yllätys. Vaikka vanhemmilta puuttuukin kisatulokset, niin olisin odottanut hieman parempaa tulosta kuitenkin. Kiva kuitenkin kokeilla erilaisia laitoksia ja testata niiden soveltuvuus omille hevosille. Itse en varmastikaan enää tule hevosia ERL-laatiksessa käyttämään sekavan pisteytyksen takia. Sivuilla saisi olla paremmin ohjeistettu kuinka pisteet kertyvät, jotta itse saisi sitten paremmin valmisteltua hevosia tilaisuuteen.

Kantakirjaustilaisuudessa käväisivät Vänskä (KTK-II), Assi (KTK-II), Eelis (KTK-III), sekä Siru (KTK-II). Tuloksiin olen ihan tyytyväinen. Selkeästi kantakirjatuomareiden pisteytys on tiukentunut, osittain mielestäni jopa liikaa. Nykyään on nimittäin erittäin vaikea saada ensimmäistä palkintoa. Nyt on oikeastaan kaikki muut orit kantakirjattu paitsi Vippe ja Kelmi. Kelmi menee ensi kuussa tilaisuuteen ja Vippe sitten kun saan sille muutaman ravituloksen. Ori nimittäin on enemmän ravurityyppinen ja sille suunnalle haluan sen kantakirjata. Tammoista ilman palkintoa ovat vielä Näpsä, Inna, Sade, sekä Tralla. Seuraavaan tilaisuuteen lähtevätkin osallistumaan Tralla, sekä Kelmi.

Hevosista on myyty Nessa. Tamma sai hyvän kodin Sorelin luota Huvituksesta. Vielä odotellaan että hän lähettää sivut, jotta kaupat lyödään lopullisesti lukkoon. Myyntiin lähtee vielä muutama omakasvattimme, kunhan niille on ensin kerätty kilpatuloksia.

Näyttelyissä ei ole ihmeempiä tapahtunut. Muutamalle hevoselle tullut serti, mutta arvonimiä ei vielä kellään ole. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen ratsuihin ja niiden tilanteeseen. Tekstejä pitäisi muutamalle kirjoittaa, mutta sen aika tulee sitten joskus kun itse jaksan. ;)

Myynnissä tällä hetkellä ovat seuraavat hevoset:
Derbyn Tosi-Vänskä
Derbyn Kipinä
Derbyn Leikkisä


keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Laiskottaa..

Möh, olenpas ollut laiska kirjoittelemaan. Paljon on aiheita mistä kirjoittaa, mutta jotenkin tuntuu että olen tämän kuukauden vain hengaillut ht.netissä tai tehnyt jotain muuta fiksua. Sitten kun rupean miettimään, että mitä oikeastaan minulla on rästissä, niin ei niitä hommia ole oikeastaan juuri ollenkaan:

- Purkaa sähköposti, vastata kaikkiin tuomarointipyyntöihin ja lisäillä osallistujia kisakutsuihin.
- Arpoa raveista tulokset
- Tehdä ensi kuun kasvateille sivut.
- Ahdistella varsoja ostaneita ihmisiä siitä meinaavatko tehdä varsoille sivuja lainkaan.
- Osallistua raveihin.

Kaiken kaikkiaan asiat ovat hyvällä mallilla. Ravurien kisakalenterit on päivitetty, lähes kaikki startit löytyvät sivuilta. Ratsuilla täytyisi laittaa kasa sijoituksia sivuille, mutta taidan odotella vielä tämän kuun sijoitukset ja laittaa ne kaikki sitten kerralla.

Tämän viikon projektina nyt on tuomaroida kantakirjatilaisuus, sekä purkaa sähköposti. Aloitan siis siitä.

- isla.