keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kesäkuun ravikalenteri

Kesäkuussa Derby Racing Teamin raviradalla ravataan jälleen ahkerasti. Isoimpana asiana on että Nordic Dream Meeting pyörähti jälleen käyntiin. Itse olen kilpailusarjan järjestäjä, joten oletettavaa on että osakilpailuja juostaan tallimme tiloissa.

NDM-osakilpailu
Ensimmäinen osakilpailu starttaa ensimmäinen päivä kesäkuuta ja ne ovat VRERin alaiset. Osallistuminen on avoinna vasta kun kilpailu löytyy kalenterista. Tervetulleita ovat kaikki ykköstason ravurit niin kylmä- kuin lämminverisistäkin. Kutsun löydät täältä.

Nuorisolle erikoisravit
Nuorisoa on tallin tiloihin kertynyt taas mukava määrä, jonka takia ajattelimmekin järjestää muutaman ravipäivän ainoastaan nuorille hevosille. Uutuutena näissä raveissa on se että nuorikot juoksevat samana ravipäivänä kaksi lähtöä (lyhyt ja pitkä matka). Näin ollen näkee hieman miten varsat jaksavat ja nouseeko esille selkeitä kestävyysjuoksijoita. Palkintotaso raveissa on hieman normaalia nuorten lähtöä korkeampi. Ravipäiviä on kaksi, johon molempiin osallistut samalla. Varsoille kertyy 4kpl startteja näiden ravien aikana. Osallistuminen on avoinna ja kutsun löytää täältä.

Perinteiset rajattomat ravit
Tallille on muodostunut perinteeksi pitää kuukausittain jokin tietty määrä avoimia rajattomia raveja. Ison hevoslauman omistajana tämä on huomattavan helppo tapa kilpailuttaa hevosia, joten tulevaisuudessakin näitä ravataan. Kesäkuussa ravipäiviä on 4 kappaletta, joihin on tervetulleita kaikki 4 vuotiaat ja vanhemmat. Kutsun löydät täältä.

Heinäkuulle on suunnitteilla orlov-ravit, sekä NDM-raveja. Unohtamatta tietenkään rajattomia raveja. Niistä lähempänä heinäkuuta.

(c) Hippola / Irinä Keinänen



perjantai 4. toukokuuta 2012

Uutta projektia pukkaa.

Kuukausi on taas hujahtanut etten ole muistanut kirjoittaa blogiin. Kuukauden aikana on kilpailtu hevosilla, päivitelty hieman tallien sivuja ja ehkä isoimpana asiana rakennettu uutta tallipuoliskoa. Siitä hieman lisää myöhemmin.

Derbyn Suomalaisten tilanne on nyt hieman kiikunkaakun. Into on ollut nollissa monta kuukautta, eikä innostus oikeastaan ole lähtenyt kasvamaan missään kohti. Ensi alkuun myyntiin lähtee muutama hevonen ja kasvattajille palautukseen muutama. Vähennyksen jälkeen talliin jää vain lähestulkoon valmiit paketit, joten ne voi vain jättää seisomaan sinne ja välillä tehdä jotain päiväkirjapäivityksiä jos jaksaa. Hevoset ovat kuitenkin kisanneet näyttelyissä ja iloisena yllätyksenä tuli että Vippe on viimein saavuttanut tarvittavat sertit muotovalion arvoon. Kohta täytyy laittaa anomusta menemään. Katsellaan tämä kuukausi miten lähtee menemään ja mitä tehdään.

Friisiläisten tilanne on hyvä. Zorf ja Fei ovat saavuttaneet tarvittavan määrän sijoituksia estekilpailuista. Zorf myös kantakirjattiin toisella palkinnolla. Lisäksi niille syntyi komea orivarsa Zarx v.d. Zorf. Orivarsa pääsee niinikään kilpailemaan jossakin vaiheessa este, sekä näyttelypuolella. Orivarsalle ostettiin kaveriksi Beáta v.d. Duren, joka saapuikin muutama viikko takaperin tallimme pihalle.

Mutta isoimpaan uutiseen. Derby Racing Teamista erotellaan orlovravurit omaan osastoonsa. Talli pysyy varsinaisesti samana, mutta hevoset siirtyvät oman sivustonsa alle. Kasvatustoiminta jatkuu normaalisti Derby Racing Teamissa. Hevosia on hankittu rutkasti lisää ja kisakausi aloitellaan 10 orlovravurin voimin. Sivustoa rakennetaan parhaillaan, eikä sitä ole varsinaisesti julkaistu (x). Kiinnostuneiden kannattaa kesäkuun alussa olla valppaina, silloin talli avataan virallisesti ja odotettavissa on avajaisraveja orloveille. Tallin nimeksi tulee yhtä omaperäinen kuin Derby Orlovs.

DRT jatkaa samalla kaavalla. Hevoset kilpailevat ja varsoja teetetään. Tässä kuussa syntyi kolme uutta varsaa, joista yksi on jo myyty. Kaksi varsoista etsivät vielä kotia, mutta toivomme että toisen näistä voimme jättää kotiin kasvamaan.

Nyt aloitan viikon mittaisen loman ja lähden Turkin aurinkoon. Sähköpostia kannattaa laittaa jos on tärkeää asiaa, sen saatan käydä kerran tai kaksi katsomassa. Muuten talli ja hevoset ovat tauolla tämän ajan.