keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Esittelyssä tallin uudet asukkaat!

Esittelyssä tallin uudet asukkaat. Talliin on nyt siis muuttanut 5 uutta hevosta, joista on tarkoitus kertoa hieman lisää tässä postauksessa.

Orlov-o. Latosj Nek
EVM-sukuinen oripoika. Luonteeltaan aivan mahtava tapaus, ei koskaan uskoisi että hevonen on oikeasti ori. Ori on juossut nyt muutaman startin Suomen puolella. Tuloksista ei vielä tietoa, mutta oletettavissa olisi että ihan hyvin tuloksin. Tarkoituksena olisi että ori juoksee Suomessa täyden uran ja kesällä tähdättäisiin muutamaan suurkilpailuun. Omalla raviradalla ori on mahdollista nähdä helmikuun lopulla juostavissa suurraveissa, jossa se tavoittelee Russian Star-titteliä.

Orlov-t. Melynova Nek
EVM-sukuinen tamma, joka näyttää pahemmalta mitä onkaan. Tammalla on jatkuvasti kärttyisä ilme päälle ja se uhittelee ihmisille minkä kerkeää. Kovan kuoren alla kuitenkin majailee herttainen tammamamma. Venäjällä tamma starttasi yhden kerran ja nyt uraa on jatkettu Suomen puolella. Tarkoituksena olisi saavuttaa kohtuullinen ura, noin 50 startin mittainen, jonka jälkeen tamma siirtyy siitokseen. Sillä on jo yksi varsa ennestään, joka sekin muutti DRTn tiloihin.

Orlov-t. Bettyja Nek
Kahden edellisen hevosen varsa. Syntyi Venäjällä, josta sitten kaksi vuotiaana matkasi mukanamme Suomeen. Tamma on startannut uransa nyt Suomessa kohtuullisella menestyksellä. Odotammekin Bettystä seuraavaa orlov-tähteä talliimme. Äärettömän fiksu ja filmaattinen nuori hevonen!

Orlov-o. Idanva Derby
Pitkä sukuinen omakasvattimme. Orilta löytyy jo toisesta polvesta omia hevosiamme, joten täytyy olla ylpeä että kasvatustyö tuottaa edes jonkinlaista tulosta. Ori ei ole vielä startannut, mutta helmikuussa on tarkoitus kyllä aloittaa. Hieman orimainen ja hankala luonteeltaan, mutta toivotaan että vanhemmiten se hieman tasaantuu.

Amer. lv-t. Jezzabelle ERP
Kaunis evm-sukuinen tammavarsa. Erittäin suloinen jauhoturpa, josta toivotaan myös menestyjää. Saapui Pokerin tallista, joka haki tamman Italiasta sen ollessa kaksivuotias.  Tamma juoksee koelähdön piakkoin, jonka jälkeen tähdätään radoille. Toiveissa olisi menestyksekäs ja hieman pidempi ura tämän tamman kanssa, mutta nähtäväksi jää täyttääkö Jessi toiveemme. Luonteeltaan työteliäs ja eloisa tamma.


keskiviikko 18. tammikuuta 2012

DRT: Astetta synkempi talviaamu

Tänä aamuna pakkasimme 11 hevosta kahteen eri rekkaan ja lähdimme kohti klinikkaa. Tarkoituksena oli hoitaa joiltain hevosilta hampaita kuntoon ja joiltain sitten jotain muuta. Lähestyimme klinikkaa, kun sakea lumipyry yllätti meidät. Jyrkässä mutkassa eräs henkilöauto ajautui meidän kaistallemme, josta syystä ensimmäinen rekka joutui väistämään ojan puolelle. Takana tuleva seurasi perässä, luottaen siihen että tie jatkuu sinne päin. Kaikki tämä tapahtui nopeasti ja sellaisesta vauhdista, että mitään ei ollut tehtävissä. 10 hevosta jouduttiin lopettamaan siihen paikkaan, yksi ainoastaan selvisi. Ihmisille ei onneksi käynyt pahemmin. Ensimmäistä autoa ajoi Santeri, jonka kanssa matkusti Mikla ja toista autoa ajoi Sari, apukuskina toimi Jouko. He saivat muutaman päivän sairasloman.

Onnettomuudessa kuolivat seuraavat hevoset: Ezzy Kind, Wallaby Demon, Diona Kind, Hamo's Miami Diva, Hiphei, D. Alma-Neiti, Lilkanja Derby, Jervorlja, Faciétieux Luned, sekä Dreamlike Soldier. Ainoana onnekkaana joukosta selvisi Demiana Derby. Tamma on tällä hetkellä hoidettavana klinikalla.


Tällä hetkellä tallilla mietitään, että mitä oikeastaan tapahtui ja miten tämä olisi voitu välttää. 10 tyhjää karsinaa odottavat tyhjänä tallissa. Toivottavasti jossakin vaiheessa niissäkin asustaa jokin lähes yhtä ihana asukasta kuin ennen.

Uusia hevosia talliin ei oteta. Nyt mennään vähän pienemmällä määrällä hetken aikaa, jonka jälkeen on tarkoitus olisi syntyä neljä uutta varsaa. Lisäksi uudet orlov-ravurit saapuvat piakkoin. Niistä lisää myöhemmässä postauksessa.

Surullisin terveisin: Isla

maanantai 16. tammikuuta 2012

Myytävät ravihevoset

Tietysti tämmöisessä kompletissa on myös monta myytävää hevosta. Ajattelin laittaa tännekin myynti-ilmoituksen meillä myytävistä hevosista.

Lisätty 18.01.2012
Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että olen turhautunut myymään hevosia ja suunnittelemaan kasvatteja. Tästä lähtien siis meiltä ei enää tarjota hevosia myyntiin julkisesti. Kaikki kasvatit jäävät kotiin kasvamaan ja kilpailemaan. Helpompaa ja vaivattomampaa näin. Tulossa ehkä lisää tekstiä aiheeseen liittyen myöhemmin.


Kirjoittajan ja kaikkien projektien esittelyä.

Pieni esittelypätkä tallista, kirjoittajasta ja vähän kaikesta muustakin.

Derby Racing Team
Talli tai tiimi oikeastaan on perustettu vuoden 2009 lopulla. Silloin aloitimme muutaman hevosen voimin ravihevosten kilpailutuksen ja kasvatuksen. Hevosmäärä on kuitenkin siitä kasvanut "hieman" ja varmasti kasvaa tulevaisuudessakin. Kilpailevia hevosia tällä hetkellä on 28 ja siitoskäytössä olevia 17 kappaletta.

Rotuina tallilla pääsääntöisesti on amerikkalaisia lämminverisiä, mutta myös jatkuvasti kasvamaan päin on orlov-ravuri. Näiden kahden päärodun lisäksi tallista löytyy myös muutama suomenhevonen, ranskanravuri ja peitsari. Muita rotuja talliimme emme enää ota, kuin kahta ensiksi mainittua ellei sitten satu joku äärettömän mukava yksilö eteen. Pyrimme kasvattamaan kantaa niin, että meillä olisi tarjota mahdollisimman laaja valikoima erilaisia kilpa-, sekä siitoshevosia. Tämä on tietysti helpompaa, kun rotuja ei ole montaa.

Tallin toimintamuoto on ravikimppa. Kimppa on jaettu viiteen osaan, josta kaikki muut paitsi yksi ovat keksittyjen henkilöiden omistuksessa. Blogissa kirjoitamme kuitenkin totuuden mukaisesti ja niin, kuin nämä neljä henkilöä ovat olemassa. Kimpan oikeana ihmisenä ja pääpiruna toimii Isla, josta lisää hieman alempana.  Lisää tallista voit lukea täältä.

Lisää mietteitä ja tallin arkea saa lukea tästä blogista jatkossakin ja toivommekin, että mahdollisimman moni innostuu blogia lukemaan. ;)

Isla
Virtuaalisesti monitoimiosaaja, jolla on loputtomasti aikaa. Omistaa yhden osuuden DRTn ravikimpasta. Tämä projekti on henkilökohtaisesti rakkain ja tärkein. Viimeinen asia, josta virtuaalimaailmassa luopuu.  DRTn lisäksi omistaa suomenhevostallin, ja kaksi yksityistä friisiläishevosta. Näistä molemmista lisää hieman alempana. Näiden kolmen asian parissa kuluu suurin osa ajasta koneella. Usein myös hieman liikaakin.

Muita vastuutehtäviä Islalla ovat NJ-näyttelyiden tuomaroiminen, ponikantakirjatuomarointi, sekä Virtuaaliravien edistämisryhmän päättäjäjäsen paikka. Kaikki nämä hommat ovat omalla tavallaan kiinnostavia, opettavaisia ja mielekkäitä. Näiden lisäksi ei kyllä lisää hommia enää mahdu, mutta eiköhän nämäkin vie aikaa juuri sopivasti ja luo tekemistä tylsiin arkipäiviin.

Derbyn Suomalaiset
Vuoden 2011 alussa perustettu suomenhevostalli. Tallissa asuu noin 20 eri pituisilla suvuilla varustettua suomenhevosta. Hevoset ovat estepainoitteisia, mutta myös koulukentät ovat tuttuja näille kotimaisille eläimille. Rento projekti, jonka parissa työskennellään silloin kun ylimääräistä aikaa on. Hevoset käyvät aktiivisesti myös laatuarvosteluissa, sekä näyttelyissä. Tämä tuo mukavaa vaihtelua ravihevosten arkeen, joiden kanssa nämä hömpötykset ovat jääneet pois.

Tallilta löytyy myös pienmuotoista kasvatustoimintaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että varsoja kasvatetaan vain omaan käyttöön ja sitä varten, että saadaan hevosille jälkeläisnäyttöä. Kun kisakenttiä on kierretty, niin varsat myydään lähes valmiiksi laatuarvosteluvalmiina. Talli, josta ei revitä stressiä tai ongelmia. Harrastellaan kuin siltä tuntuu ja seuraillaan ratsupiirejä, ettei aivan siirrytä ravipuolelle.  Tästä pääset tutustumaan Derbyn Suomalaisiin

Projekti-Friisiläiset
Uusin villitys. Komeita, hienoja, näyttäviä hevosia, joille löytyy ihania kuvia. Oikeastaan nämä kuvat ovat suurin syy miksi näitä komistuksia hankittiin. Luultavasti pientä kasvatusta tulee esiintymään, ja ehkä yksi tai kaksi varsaa tulee jäämään kotiin. Tässä kohtaa sama syy kuin suomenhevosten kohdalla. Helpompi vain itse kisata, jotta saa varmasti mieleiset jälkeläisnäytöt.

Hevoset ovat yleispainoitteisia. Niillä kilpaillaan este, sekä kouluratsastuksessa, mutta myös valjakkoajossa ja näyttelyissä. Näistä hevosista tehdää ne kisakoneet ja arvonimimagneetit, mutta kuten suomenhevosten kanssa. Aikarajaa ei aseteta, eikä stressiö oteta. Hevoset valmistuvat silloin, kun Islaa inspaa ja silloin kun kisainnostus on isoimmillaan. Kaksi friisiläistä ovat: Zorf v.d. Duren ja Fejke v.d. Duren