keskiviikko 18. tammikuuta 2012

DRT: Astetta synkempi talviaamu

Tänä aamuna pakkasimme 11 hevosta kahteen eri rekkaan ja lähdimme kohti klinikkaa. Tarkoituksena oli hoitaa joiltain hevosilta hampaita kuntoon ja joiltain sitten jotain muuta. Lähestyimme klinikkaa, kun sakea lumipyry yllätti meidät. Jyrkässä mutkassa eräs henkilöauto ajautui meidän kaistallemme, josta syystä ensimmäinen rekka joutui väistämään ojan puolelle. Takana tuleva seurasi perässä, luottaen siihen että tie jatkuu sinne päin. Kaikki tämä tapahtui nopeasti ja sellaisesta vauhdista, että mitään ei ollut tehtävissä. 10 hevosta jouduttiin lopettamaan siihen paikkaan, yksi ainoastaan selvisi. Ihmisille ei onneksi käynyt pahemmin. Ensimmäistä autoa ajoi Santeri, jonka kanssa matkusti Mikla ja toista autoa ajoi Sari, apukuskina toimi Jouko. He saivat muutaman päivän sairasloman.

Onnettomuudessa kuolivat seuraavat hevoset: Ezzy Kind, Wallaby Demon, Diona Kind, Hamo's Miami Diva, Hiphei, D. Alma-Neiti, Lilkanja Derby, Jervorlja, Faciétieux Luned, sekä Dreamlike Soldier. Ainoana onnekkaana joukosta selvisi Demiana Derby. Tamma on tällä hetkellä hoidettavana klinikalla.


Tällä hetkellä tallilla mietitään, että mitä oikeastaan tapahtui ja miten tämä olisi voitu välttää. 10 tyhjää karsinaa odottavat tyhjänä tallissa. Toivottavasti jossakin vaiheessa niissäkin asustaa jokin lähes yhtä ihana asukasta kuin ennen.

Uusia hevosia talliin ei oteta. Nyt mennään vähän pienemmällä määrällä hetken aikaa, jonka jälkeen on tarkoitus olisi syntyä neljä uutta varsaa. Lisäksi uudet orlov-ravurit saapuvat piakkoin. Niistä lisää myöhemmässä postauksessa.

Surullisin terveisin: Isla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti