tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ravivuoden ensimmäiset suurkilpailut - iloinen yllätys!

Ravivuoden ensimmäiset suurkilpailut ovat juostu. Menestystä tallille on tullut äärettömän hienosti, ei oikeastaan paremmin olisi voinut vuosi alkaa. Ensin tuli tunnustusta ravigaalassa enemmän kuin osattiin odottaa ja nyt vielä nämä suurkilpailut.

Kasvattajakruunuun lähti meiltä 7 hevosta juoksemaan. Kaksi vuotiaiden sarjaan lähetettiin kolmikko Dreamaster Derby, Hello Queen Derby, sekä Chi-Chiquita Derby.  3-4-vuotiaiden sarjaan taasen meitä lähti edustamaan Demiana Derby, Fear Fox Derby, sekä Ciao Cici Derby. Suomenhevosten sarjassa taasen juoksi ainut suokkivahvistuksemme D. Alvariinsa. 

Kaksivuotiaista karsinnoissa jatkoon juoksivat kaikki kolme nuorikkoa. Cami juoksi karsintansa voittoon, Master oli viides samassa karsinnassa ja Kitty taasen viides omassaan. Finaalissa oli siis vahva edustus meidän talliltamme. Suureksi yllätykseksi Master juoksikin finaalin voittoon ja kuittasi 25 000v€ ykkösen. Tämä oli siis toinen kerta putkeen kun kaksi vuotiaiden hevosten kasvattajakruunun voitto paukahtaa Derbyn tilille.  Cami oli viides ja Kitty viimeinen. Tammalle oli hieman liian rankka rupeama tämä kaksi päiväinen kisa. 

Kolmivuotiaista karsinnoista jatkoon pääsi ainoastaan Demi ollen karsintansa kuudes. Faxe meni laukkaamaan ja Cicillä ei tällä kertaa riittänyt vauhti. Suurin pettymys oli ehkäpä Faxe, sillä sen kanssa on jo kaksivuotiskautena kamppailtu ongelmien kanssa ja nyt uskottiin että ongelmat on saatu ratkaistua. Mutta ei niin ei. Finaalissa Demikin yllättäen laukkasi aivan maalisuoralla. Joten menestystä tästä kategoriasta ei tullut.

Suomenhevosedustus oli tosiaan tänä vuonna ainoastaan Alvarin varassa. Alvari juoksi hienosti finaaliin viidentenä, väsyen kuitenkin pahasti. Odottelimmekin finaalipäivänä mitä tuleman piti ja niin siinä kävi että ori laukkasi väsymyksestä heti alkukättelyssä. Ori osoitti kuitenkin kykynsä ja nyt odotellaan että sopiva ostaja tulisi ja veisi orin kunnon valmennukseen. 

Toinen suurkilpailu alkuvuodesta on Money Maker Memorial. Sinne ilmoitettiin tänä vuonna Rokki (Fool's Rock Bee), sekä Kati (Catch 22). Rokilla kilpailu oli uran viimeinen ja ajattelimme että se saa vielä mahdollisuuden juosta isossa lähdössä. Rokin tie kuitenkin katkesi karsintoihin, ei ollut ori enää niin terävänä kuin nuorena. Nyt voidaan siirtää hieno ori eläkkeelle, onhan se juossut hienon uran. Katin suhteen odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, onhan se vasta ensimmäisiä isoja  kilpailuja tamman osalta. Pikku tamma kuitenkin kipitti karsinnoista finaaliin neljännellä sijalla. Finaalissa jännitimme kestääkö tamman pää kahta perättäistä starttia ja näin vain tamma osoitti että kestää ja nappasi koko kilpailun voiton itselleen! Yllätysten yllätys, voittosumma kasvoi 30 000v€ edestä ja siitostamman ura odottelee tätäkin tammaa. Kati saa lopettaa uransa hienoon voittoon, onhan se näyttänyt olevansa hieno tamma vaikka ura ei kovinkaan pitkä ole.

Iloisia uutisia siis kaikilta kanteilta katsottuna. Tallin hevoset juoksevat hyvin ja kasvatuskin alkaa kantaa hedelmää. Loppu viikosta hieman paremmin kevään tapahtumista ja muista suunnitelmista. Näkemisiin!

- Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti